אירועי חודש ינואר בבית אבי חי

אירועי חודש ינואר 2012, טבת-שבט תשע"ב, בבית אבי חי

ללוח האירועים המלא לחצו כאן

להלן האירועים הבולטים החודש בבית אביחי ובהמשך מצורפים כל שאר אירועי ינואר 2012 :  

1) שיר כאב – סדרה על שירת מחאה בישראל - האם יש מחאה בשירה הישראלית? אל מי היא פונה ומתי היא מתעוררת לחיים? מפגשים עם משוררים, זמרים וכותבים שזעקת המחאה עולה מכתיבתם. והפעם: החיים על חוד החרב. בהשתתפות: קוואמי – זמר, ראפר ושדרן רדיו, גלעד מאירי - משורר, ד"ר לספרות, מנהל "מקום לשירה" בירושלים וענת זכריה - משוררת, מנחת סדנאות כתיבה, מבקרת המחול של ידיעות אחרונות.

יום רביעי, ט בטבת, 4 בינואר, בשעה 21:00

2) " עוד שיר אחד" - מגלים מחדש את מרדכי זעירא - ערב מלא מוסיקה ואהבה לשיריו האלמותיים של מרדכי זעירא. בהשתתפות: קרן הדר, דרור קרן, רפי קדישזון, אייל חביב, ניב קאופמן.

רביעי, טז בטבת, 11 בינואר, בשעה 20:30

3) "הים לקח, הים נתן" - מופע בעקבות אלבומו של שאול בסר, על פי ספרו של עמוס עוז "אותו הים"

מופע תיאטרלי על אנשים ואנושיות, חלומות, כאב, חיים, תל-אביב וים שאליו זורמים כולם.

בהשתתפות: ליאורה ריבלין, אהובה עוזרי, יהלי סובול, שמעון מימרן וחן קליין .

רביעי, כג בטבת, 18 בינואר, בשעה 20:30

4) " דווקא. לצחוק." - הומור לנוכח השואה - לקראת יום השואה הבינלאומי - ערב של תיאטרון, מוסיקה, אנימציה ומחשבה, העוסקים כולם ביכולתה של האמנות להתמודד עם השואה.

במהלך הערב תועלה ההצגה "5 ק"ג סוכר" של תיאטרון גשר ואחריה יתקיים דיון בהנחיית שהרב בלאו ובהשתתפות אנשי תיאטרון, הסטוריון ופסיכולוג על הומור וסאטירה על השואה.

(האירוע יתקיים בבית מזי"א) יום חמישי, ב בשבט, 26 בינואר, 19:00

5 ) "מדד הישראליות" - שיח בעקבות ממצאי דו"ח גוטמן השלישי - דו"ח גוטמן השלישי, המתפרסם בימים אלה ומסכם את ממצאי 2009, מניח שוב על סדר היום הציבורי סוגיות של זהות, הגדרות ותפיסות עדכניות של קבוצות בחברה הישראלית. מנחה: שרה ב"ק ובהשתתפות: הרב עו"ד גלעד קריב, מנכ"ל התנועה ליהדות מתקדמת בישראל, הסופרת עירית לינור, הסופר אסף ענברי, מחבר הספר "הביתה", פרופ' תמר הרמן, מנהלת אקדמית של מרכז גוטמן לסקרים, המכון הישראלי לדמוקרטיה, איילה קיסר שוגרמן, מנתחת הנתונים וכותבת הדו"ח . אמן אורח: ארז לב ארי .

יום ראשון, ה בשבט, 29 בינואר, בשעה 20:00

6) "בשם המחאה" – תערוכת צילומי מחאה בבית אבי חי - מהפנתרים השחורים עד מאהל רוטשילד – המחאות הציבוריות הופכות רגעים ודמויות לסמלי תרבות ולהצהרות חברתיות שרישומם נותר עוד שנים רבות אחרי שפוזרו ההפגנות. עבודות הצילום המוצגות בתערוכה מתעדות מחאות ציבוריות על הסמלים והרגעים שנצרבו בתודעתנו.

אמנים מציגים: דוד רובינגר, בועז אהרונוביץ, דניאלה הורבין, בועז לניר, דיויד סילברמן, ניר עברון ואחרים.

אירוע הפתיחה יתקיים ביום ראשון, כז בטבת, 22 בינואר, בשעה 20:30

לאחר מכן תהיה התערוכה  פתוחה ללא תשלום לקהל הרחב למשך שלושה חודשים .

 

בניית אתרים   All rights reserved by “Panim.org.il”
© 2007